Fanna BK P14

Referat: Hagby IK/Vreta IF P08 - Fanna BK P14

Tidig match borta på Hagby IP. Vi fick t.o.m börja 15min innan utsatt tid för att undvika värsta mörkret!
Visade sig dock snabbt på uppvärmningen att den här plan skulle bli svårspelad, mest tuvor med gräs överallt.
Första perioden gör vi bra, släpper i princip inte till några farligheter och skapar en hel del halvchanser. Problemet är att vi kör fast i deras backlinje där de har två riktigt tunga och duktiga mittbackar. I andra så gör vi tillslut 1-0 genom Masse som lyckas skottfinta bort bägge mittbackarna och skicka upp bollen i krysset. Nu tror man att det ska bli proppen ur men inte så långt efter går vi bort oss lite och HAgby gör 1-1 i en rejält misstänkt offside. Efter det känns vi lite stressade av att ha tappat en självklar ledning och börjar nu försöka transportera boll på den svårspelade planen, inget bra recept! Hemlin gör en otrolig räddning vid bortre stolpen innan vi går in för tredje perioden.
I tredje vill vi ha fler bollar bakom deras backlinje alternativt försöka vägga oss igenom deras försvar. Vi gör en riktigt bra tredje period där vi dominerar. Utspark Hemlin, skarv Masse och Isak har bågat runt och får full fart i djupet och lobbar målvakten till 2-1! Efter fint spel i laget hamnar sedan bollen ute hos Rami som slår en passning genom hela straffområdet och där ryker Jonka upp på bortre och skickar in bollen i öppet mål till 3-1! Vi stuvar om lite i siste delen av tredje och då passar Albin på att borra upp en boll i krysset från distans. Hagby snyggar till siffrorna till 4-2 då ett misslyckat inlägg hittar bortre stolpen och in i mål!

En överlag mycket bra insats, tror att vi hade fått ännu större utdelning på en bättre plan med dagens ambition till spel! Vi har senaste träningarna jobbat mycket på spelvändingar och ibland funkar det och ibland fastnar vi och spelar tillbaka i ytan vi kommer ifrån. Så det spinner vi vidare på. Men annars en mycket bra och stabil match från Fanna BK!